Silo/Mill Project – Oto, jak zmielić i przechować kawę z klasą!
Najnowszy projekt Alexandra Shayle wnosi odrobinę fantazji do świata produktów kawowych dzięki Silo/Mill. To młynek do kawy i pojemnik do przechowywania próżniowego, którego celem jest uchwycenie form architektury rolniczej oraz funkcji, do jakich obiekty te są przeznaczone.
Silosy zbożowe służą przecież do przechowywania, a tradycyjne młyny wiatrowe mieliły ziarno do dalszego użytku domowego. Ten koncept został przełożony przez londyńskiego projektanta na zamykany próżniowo pojemnik na ziarna kawy oraz elektryczny młynek płaski.
Piękny design można dostrzec w kluczowych elementach wizualnych konstrukcji. Panele ze stali falistej, konstrukcyjne belki nośne, zostały przeprojektowane i udoskonalone na potrzeby mniejszej skali.
Ten proces starannego udoskonalania zaowocował odważną, ale i współczesną estetyką, która zachowuje industrialny charakter konstrukcji, które zainspirowały projekt.
Alexander Shayle jest projektantem przemysłowym mieszkającym w Londynie i pracującym w firmie Seymour Powell. W swojej karierze projektował produkty dla globalnych marek w szerokim zakresie kategorii.
SPREAD THE ARQ!
Dziękujemy za zaangażowanie i konsumpcję naszych treści.
Podziel się THE ARQ z innymi świadomymi odbiorcami poprzez social media.